פעילות המכון

אירועים אקדמיים המאורגנים על ידי מכון הרצג - ניתן לדפדף בטאבים לפי שנים כדי לצפות במידע המלא

אירועים בקהילה

 

2022-2023

 

אירוע מכון הרצג להענקת פרסים לדוקטורנטים מצטיינים

ב-20 בדצמבר 2023 העניק מכון הרצג לחקר ההזדקנות שלושה פרסים במסגרת הפרס השנתי לדוקטורנטים החוקרים את תחום הגיל וההזדקנות באוניברסיטת תל אביב. הזוכים הציגו את הצעות המחקר שלהם ואת ממצאיהם הראשוניים במפגש וירטואלי בהשתתפות מנחי המחקר, בני משפחותיהם, סגל הליבה של מכון הרצג, חברי ועדות וכן חוקרים מכמה פקולטות באוניברסיטת תל אביב.

 

להלן פרטים על הפרסים והזוכים:

  • מר שון א. לבקוביץ' (בית הספר לביומד ולחקר הסרטן ע"ש שמוניס, הפקולטה למדעי החיים ע"ש ג'ורג' ס. וייז), על הצעת המחקר: "The 'Metabolostasis' network and its decline in aging". מנחה: פרופ' אהוד גזית.
    תרומה למחקר בתחום ההזדקנות: מחקר זה שואף לבסס את הקונספט החדש של מטבולוסטאזיס ולחשוף את המנגנונים התאיים הבסיסיים השומרים על מטבוליטים במצבם הלא-אגרגטיבי, כמו גם להבהיר את ההשלכות של פגיעה במטבולוסטאזיס במצבים פתולוגיים הקשורים לגיל. מחקר זה עשוי להניח תשתית תפיסתית חדשה להבנת דינמיקת מטבוליטים, הקשרים והתפקידים שלהם, ולהוביל להשלכות קליניות משמעותיות במחלות הקשורות להזדקנות.

 

  • גב' דנה עומר שנאפּ (הפקולטה למדעי הרוח ע"ש לסטר וסאלי אנטין, בית הספר ללימודים תרבותיים ע"ש שירלי ולזלי פורטר, החוג לאנגלית), על הצעת המחקר: "מקומה של אישה בגיל העמידה: בחינת משבר גיל העמידה ביצירות של סופרות אמריקאיות". מנחה: פרופ' מילט שמיר.
    תרומה למחקר ההזדקנות: הספרות מהווה כלי מרכזי להבנת תהליכי הזדקנות. חקר הדרכים שבהן סופרות מתארות את ההזדקנות מסייע להעמיק בהבנת הנושא. בדרך זו, המחקר יוביל לתובנות חדשות לגבי חוויותיהן של נשים בגיל העמידה ובזקנה, עניין חשוב במיוחד לנוכח השוליות הכפולה והגילנות המוגברת שמהן נשים מתחילות לסבול בשלב זה בחייהן. הבנה כזו היא הצעד הראשון בפיתוח מנגנונים חברתיים טובים יותר לתמיכה בנשים מזדקנות.

 

  • גב' ליאת אורנשטיין (הפקולטה לרפואה, המחלקה לאפידמיולוגיה ורפואה מונעת), על הצעת המחקר: "למידת מכונה מול חקירה אפידמיולוגית קלאסית בקשר בין נאותות השימוש בתרופות בקרב קשישים בקהילה לבין הזדקנות בריאה מול הזדקנות שאינה בריאה: מחקר עוקבה בן 50 שנה". מנחה: פרופ' רחל דנקר.
    תרומה למחקר ההזדקנות: המחקר המוצע מספק הזדמנות נדירה לזיהוי סמנים ביולוגיים ודטרמיננטים של הזדקנות בריאה, במסגרת מעקב מקיף בן 50 שנה אחר מבוגרים בקהילה. מחקר זה ייחודי במשך הזמן שלו ובעושר הנתונים שנאספו בשלושת שלביו, הכוללים מאפיינים דמוגרפיים, סוציו-אקונומיים, אורח חיים, מאפיינים ביולוגיים וגנטיים. המחקר מתמקד בפערי ידע בתחום זה, עם דגש על נאותות הטיפול התרופתי, והתוצאות צפויות לסייע בהתאמת הנחיות והמלצות קיימות לאוכלוסיית הקשישים בקהילה, כמו גם בצמצום אי-שוויון בריאותי באמצעות זיהוי קבוצות סיכון בעלות צרכים מיוחדים.

 

את האירוע הנחתה פרופ' סילביה קוטון. מכון הרצג רואה חשיבות רבה בתמיכה בחוקרים בשלבים הראשונים של הקריירה שלהם. כחלק מכך, שמחנו להבליט מחקרים דוקטורט יוצאי דופן בנושאים מגוונים הקשורים להזדקנות, הנערכים באוניברסיטת תל אביב.

 

הרצאתה של Dr. Ieva Stončikaitė אשר התארחה במכון הרצג

ב-6 במרץ 2023 התקיימה הרצאה חגיגית של סמינר המכון לכבוד פורים 2023. במסגרת הסמינר, Dr. Ieva Stončikaitė מאוניברסיטת פומפאו פברה בספרד דיברה על טיפול והזדקנות מבעד לעדשה של גרונטולוגיה ספרותית. ההרצאה התקיימה במתכונת היברידית: בזום וגם בקמפוס אונ׳ ת״א. 

הקלטה של ההרצאה >>

תקציר ההרצאה >>

 

הרצאתו של פרופ׳ ג׳וזף כורש אשר התארח במכון הרצג

ב-2 בינואר 2023 התקיימה הרצאת פתיחה חגיגית של סמינר המכון לשנת 2023. במסגרת הסמינר, פרופ׳ כורש מאוניברסיטת ג׳ונס הופקינס בארה״ב דיבר על הזדקנות נורמלית או אופטימלית. ההרצאה התקיימה במתכונת היברידית: בזום וגם בקמפוס אונ׳ ת״א. 

הקלטה של ההרצאה >>

תקציר ההרצאה >>

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות יש לפנות למערכת הפניות >>