לזכרם

מכון הרצג מרכין את ראשו לזכר יקירי המכון אשר תרמו רבות לפעילותו.

יהי זכרם ברוך.

 

 

לזכרו של פרופ' יעקב (ג'קי) לומרנץ

 

 

פרופ' יעקב (ג'קי) לומרנץ נפטר בשנת 2021, בגיל 84. פרופ' (אמריטוס) לומרנץ היה מייסדו של מכון הרצג לחקר ההזדקנות והזיקנה, וכן מנהלו הראשון (בשנים 1997-1992). פרופ' לומרנץ היה פסיכולוג קליני בכיר וחבר סגל בבית הספר למדעי הפסיכולוגיה באוניברסיטת תל אביב.

 

פרופ' לומרנץ תרם רבות לתחומים מגוונים של מדעי הזיקנה. בעבודתו כמדריך קליני, הוא הכשיר מטפלים רבים וייסד מסגרות טיפוליות בקהילה. בתפקידו כפסיכולוג ואיש אקדמיה, הוא הציע התערבויות טיפוליות ופיתח תיאוריות בתחום הפסיכולוגיה של הזיקנה. הבולטת מהן היא תיאורית ה"אָ-אינטגרציה". הוא פרסם עבודות אקדמיות רבות על נושאים מרתקים וחשובים בזיקנה, כמו המשמעויות הפסיכולוגיות של הזמן, טראומת השואה, אירועי לחץ ומלחמה, ועוד נושאים רבים. כן שימש כפעיל ציבור, כיהן כנשיא האגודה הישראלית לגרונטולוגיה, ותרם תרומה נכבדת למסגרות האקדמיות באוניברסיטאות ובמכללות. כך, מפעלו האחרון של  פרופ' לומרנץ היה הקמת תוכנית מאסטר לפסיכולוגיה קלינית-גרונטולוגית במרכז האקדמי רופין.

 

פרופ' לומרנץ ייסד בשנות ה-80 של המאה הקודמת את "היחידה לפסיכולוגיה של הבגרות והזיקנה" באוניברסיטת תל אביב. היחידה הייתה מסגרת אקדמית חלוצית לעידוד וקיום הוראה ומחקר גרונטולוגים, המכוונים הן לאקדמיה והן לקהילה. יחידה זו הייתה הבסיס להקמת מכון הרצג לחקר הזיקנה באוניברסיטת תל אביב בשנת 1992. המכון, שהוקם בתרומתם של בני הזוג רוזיטה ואסטבן הרצג, היה בזמנו הראשון מסוגו בארץ, ופרופ’ לומרנץ, מייסדו, כיהן גם כמנהל וחבר סגל המכון. 

 

על פי חזונו של פרופ' לומרנץ, מכון הרצג תורם רבות לקידום ידע גרונטולוגי בישראל בדרכים מגוונות. לצד פעילותו המחקרית, המכון פנה לקהל הרחב באמצעות עריכת ימי עיון פתוחים לצורך הפצת ידע גרונטולוגי, ארגון כנסים עבור בעלי מקצוע בגרונטולוגיה, וקיום קורסי הכשרה ייחודיים לעבודה בשירות האוכלוסייה הזקנה. יש לציין גם את יוזמותיו של מכון הרצג לעידוד מפגש וחשיבה בפורומים לאנשי מדע, רפואה וספרות בהקשרים גרונטולוגיים. פעילות מגוונת זו, כפי שפרופ’ לומרנץ עיצב אותה בתקופתו כמנהל המכון, נמשכה וממשיכה גם היום בראשות מנהלי המכון שבאו בעקבותיו.

 

אנו מוקירים את התרומה הרבה שתרם פרופ' לומרנץ לתחום הגרונטולוגיה בכלל, ולמכון הרצג בפרט, ומשתתפים בצערה הכבד של משפחתו.

 

 

 

לזכרה של ניצה אייל 

 

nitza1

 

ניצה אייל נפטרה בשנת 2019. לקריאת ראיון שערכנו עם ניצה אייל ז"ל >>

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>