השקת הספר גילנות בחברה הישראלית: הבניה חברתית של הזיקנה בישראל

Book launch event

The Herczeg Institute organized and hosted a conference honoring the release of the book: Ageism in the Israeli Society: The Social Construction of Old Age, edited by Prof. Israel (Issi) Doron. The conference included three lectures. In the first one, Prof. Hava Goldner examined the ageism impact on health-care systems. In the second lecture, Prof. Liat Ayalon examined measurement methods of ageism. In the last lecture, Prof. Israel (Issi) Doron examined the subject of ageism in terms of juridical decision making.

אירוע השקת ספר

מכון הרצג ארגן ואירח כנס לכבוד הוצאת הספר: גילנות בחברה הישראלית: הבניה חברתית של הזיקנה בישראל, בעריכת פרופ' ישראל (איסי) דורון. הכנס כלל שלוש הרצאות. הראשונה, מאת פרופ' חווה גולדנר, עסקה בהשפעת גילנות על מערכות הבריאות בישראל. השניה, מאת פרופ' ליאת איילון, עסקה בדרכי מדידה שונות של גילנות. האחרונה, מאת פרופ' איסי דורון, עסקה בתופעת הגילנות בבתי המשפט ובפסקי דין.

פרופ' איסי (ישראל) דורון
פרופ' דב שמוטקין
פרופ' ליאת איילון
פרופ' חוה גולנדר