הרצאה של נתן כספי

לרגל השקת ספרו החדש "70, 80, 90". בין המשתתפים יוגרלו מספר עותקים של הספר "70, 80, 90". כמו כן, ניתן יהיה לרכוש ספרים עם הקדשה אישית בחתימת נתן כספי

18 במאי 2022, 17:00
אוניברסיטת תל אביב
ספרו של נתן כספי 70 80 90

נתן כספי, צלם, סקרן, מפיק טלוויזיה וקולנוע לשעבר וכמעט בן 79: "מאז שפרשתי מעבודתי הקבועה, לא הייתי בפנסיה אפילו יום אחד. יש לי חברים רבים שהם בדיוק כמוני: עובדים או מעסיקים את עצמם כאילו מעולם לא פרשו לגימלאות... כדי להבין טוב יותר את המשמעות הגיל שלי, החלטתי לפני כמה שנים, לצלם אנשים החל מגיל 70 עד 100".

את ספרו החדש "70, 80, 90" מתאר כך: "במשך שלוש השנים האחרונות נסעתי ברחבי ישראל, מאילת בדרום ועד כפר גלעדי בצפון. חיפשתי ומצאתי יותר מ-30 נשים וגברים, מכל שכבות האוכלוסייה בארץ, שלא נותנים לשנותיהם הרבות להשפיע על עיסוקיהם. צילמתי אותם בצילומי פורטרט אמנותיים. הקשבתי בקשב רב לסיפורי החיים המרתקים שלהם. בבית, מול המחשב, ראיתי את הקמטים, את כתמי הגיל ואת צלקות החיים. האם לטשטש אותם בפוטושופ? לא. זוהי המציאות ואני לא יכול לשנות אותה. היא נכונה גם לגבי. לעבודת הריאיון והכתיבה נרתמו חברי העיתונאים, אתי ואוריאל ישיב, גימלאים בני 87 ופעילים בעצמם".

ההשתתפות אינה כרוכה בתשלום. מספר המקומות מוגבל, הקדימו להירשם!

להרשמה שלחו הודעה אלקטרונית לכתובת:  herczeg@tauex.tau.ac.il